Oskarshamn kontrakterar ny back

SHL-laget IK Oskarshamn har kontrakterat ett välmeriterat nyförvärv till truppen.

3 september 2019 09:16

Tidigare Skellefteåbacken Johan Alm, 27 år, har skrivit på för ett år i IKO.

Skellefteå är moderklubben och han har även en kort juniorutflykt till Frölunda och två år i AHL med 81 matcher för Milwaukee. I SHL blev det sex säsonger med Skellefteå och 329 matcher där två SM-guld och tre silver är inräknade.

"Jag kände att jag ville testa något nytt den här säsongen efter många år i Skellefteå. Jag ville gärna fortsätta spela i SHL men det fanns även andra ligor som jag var intresserad av. Nu blev det Oskarshamn och jag är jättenöjd med valet. Mitt mål är att utvecklas på alla fronter och bli bättre som spelare. Jag hoppas kunna bidra med min rutin i laget. Jag följde ju slutkampen i kvalet och blev mäkta imponerad av laget. Spelsystemet var ju verkligen lyckosamt så det blir spännande och hoppas att man passar in där", säger Johan Alm i ett pressmeddelande från klubben.

Samtidigt aviserar IKO att forwarden Hampus Harlestam lånas ut till Almtuna i Hockeyallsvenskan.

"Vi bedömer att Hampus Harlestam behöver mer istid än vi kan erbjuda för att utvecklas ytterligare. Därför har vi kommit överens med Almtuna om en utlåning tillsvidare. Vid behov kan vi kalla hem honom för spel under säsongens gång", säger IKO:s sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Harlestam ansluter till Almtuna omgående.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage