VIF: "Tråkigt att hon inte har trivts"

Efter Nathalie Johanssons långtidsskada och Vilma Winqvists flytt kom ytterligare ett tungt besked för Vimmerby IF när Alicia Strand meddelade att hon lämnar klubben. Så här ser VIF på hennes beslut.

12 juli 2019 15:30

Alicia Strand, som bor i Västervik, lämnar Vimmerby IF för att i stället ansluta till Tjust IF i division tre. Som skäl till klubbytet har Strand bland annat uppgett att hon och VIF-tränaren Jonas Karlsson inte har samma syn på fotboll.

"Givetvis tycker vi att det är tråkigt att 'Alle' inte trivts hos oss denna säsong men vi hoppas hon hittar tillbaka till fotbollsglädjen och förstår att hon är välkommen tillbaka när hon känner sig redo för det", skriver Vimmerby IF i ett uttalande.

Alicia Strand tillhör en av Vimmerby IF:s absoluta trotjänare. 26-åringen har spenderat inte mindre än tio säsonger i klubben.

"Vi tackar Alicia för alla snygga mål och välavvägda assist, för alla andra grymma arbetsinsatser hon gjort för VIF under alla dessa år", skriver klubben.

Vimmerby IF har gjort en svag säsong så här långt och ligger på nedflyttningsplats i division ett. Klubben meddelar att tränaren Jonas Karlsson fortsatt har fullt förtroende att leda laget.

"Ledarstaben kring damtrupperna som är stor och välkomponerad har fullt förtroende från damutskott och förening och de kommer alla fortsätta jobba på den utstakade banan som sattes upp i januari. Det blir naturligtvis en tuff höst för A-gänget men det är bara att jobba på med positiv inställning, allt är möjligt. Träna målmedvetet och ta en match i taget, det finns inga genvägar", skriver klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson