VIF slutade fyra och femma i Rödsle Cup

Vimmerby IF:s damer hade två lag med sig till Rödsle Cup i Oskarshamn. Det slutade med en fjärde- och femteplats för VIF-lagen.

6 januari 2019 13:54

VIF svart gick obesegrat i gruppspelet efter tre raka vinster. Däremot blev det förlust mot Färjestaden 1 i semifinalen med 2-3.

– De avgjorde matchen i matchens sista spark i princip, när vi hade kvitterat till 2-2 bara någon minut innan dess. Så det var riktigt nära en förlängning. Men Färjestaden är bra och de tränar också väldigt mycket futsal, säger VIF-ledaren Lars Gustavsson.

VIF laget fick istället spela match om tredjepris, men lyckades inte ladda om riktigt utan förlorade mot Färjestaden 1 med 1-2.

– Med lite flyt så vi kunnat gå till final, men hade väl inte riktigt marginalerna med oss heller. Men gruppspelet var väldigt bra, säger Lars Gustavsson.

VIF lag vit, som hade ett lite yngre och mer oerfaret lag, hade ett tufft gruppspel där de stötte på blivande finalisterna Rödsle BK och Färjestaden 1. De stod ändå upp bra mot mer rutinerat motstånd.

– Sista matchen mot Oskarshamn var den bästa matchen i turneringen, där vi spelade runt bra och satte bra press, säger Lars Gustavsson.

Vann turneringen gjorde till slut Färjestaden 1.

VIF-resultaten i Rödsle Cup:

VIF svartIFK Oskarshamn 3-0

Högsby 4-1

Färjestaden 2 2-0

Semi: Färjestaden 1 2-3

Matchen om tredjeplats: Färjestaden 2 1-2

VIF Vit

Rödsle BK 0-1

Färjestaden 1 0-5

Rödsle BK U 1-1

Match om femteplats: IFK Oskarshamn 1-0

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom

Ämnen du kan följa