VIF är redo för seriepremiären

Tre månaders försäsong är till ända för Vimmerby IF. Laget tar sig an serien med målet att etablera sig i ettan på allvar. ”Andra året är alltid svårare”, säger tränaren Jonas Karlsson.

12 april 2019 14:00

För Jonas Karlsson är lördagens match mot Jitex inte bara en säsongspremiär. Det är också startskottet för hans tränarkarriär. Den förre elitdomaren har redan identifierat några viktiga nycklar för att nå framgång i sin nya roll.

– Det är att man ska se helheten. Det är en sak att titta på sitt eget lag och se vad vi kan förbättra. Man ska även se motståndarna och vad de gör för taktiska drag, säger Jonas Karlsson.

På träningsplanen har det varit stort fokus på kvalitet.

– Jag vet egentligen hur vi vill spela, men det svåra är att göra träningarna matchlika. Det har varit en utmaning, säger Jonas Karlsson.

Sett till helheten tycker VIF-tränaren att laget står väl rustade inför premiären.

– Sen finns det alltid detaljer som man vill ska bli bättre. Man blir aldrig helt nöjd, säger Jonas Karlsson.

I fjol slutade VIF på åttonde plats och klarade nytt kontrakt med bara tre poängs marginal. Målsättningen för i år är att ha lite större avstånd till nedflyttningsstrecket.

– Vi ska etablera oss på division ett-nivå. Andra året är alltid svårare. Det kommer att handla om att utveckla oss som lag och som individer, säger Jonas Karlsson.

Vimmerby IF har fått behålla de flesta av sina spelare och samtidigt värvat tre spännande, offensiva krafter i Vilma Winqvist, Tilda Föghner och Frida Pöder.

Har nyförvärven kommit in i gruppen på ett bra sätt?

– Ja, väldigt bra. Socialt och även fysiskt. Några har haft småskador men de är ifatt nu känns det som.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson