"Varit dumt att göra något annat"

Det har i praktiken varit klart ganska länge, men nu bekräftar Åtvidabergs FF att Rickard Johansson blir kvar som tränare. "Det hade varit dumt att göra något annat", säger ordföranden Ingvar Gustavsson.

11 december 2018 10:30

LÄS MER: ÅFF värvar från Linköping

Redan för några veckor sedan uppgav Rickard Johansson att man i stort sett var överens om en fortsättning, men att det fanns några praktika detaljer att lösa. Nu har förhandlingarna gått i lås och ÅFF-ledningen bekräftar för Sporten att det blir oförändrat på tränarbänken på Kopparvallen under kommande säsong.

– Det känns jättebra att vi är överens. Det hade varit dumt att göra något annat. Rickard är en eldsjäl och bidrog starkt till att vi gjorde en fantastisk höst, säger Ingvar Gustavsson.

Enligt våra uppgifter är det också nära med en assisterande tränare och förhoppningen är att göra klart med det under den här veckan. Där vill dock inte Gustavsson nämna några namn i det här läget.

Efter på många sätt tuffa och turbulenta 2018 är målet tydligt inför 2019: att gå från botten till toppen i division 1-fotbollen. Ett nyförvärv (Jesper Beurling från AFK Linköping) är klart och ytterligare två ska in inom den närmaste framtiden.

– Efter förra säsongen hade vi bara något namn klart. Nu har vi fjorton, så det är en väldig skillnad. Ekonomiskt ser det också lovande ut, men vi har inte alla siffror klara, säger Ingvar Gustavsson.

ÅFF-basen bekräftar också att förhoppningen är att två spelare från Brasilien ska vara på plats under februari.

– Där har vi ett löfte från våra sponsorer att stå för det, säger han.

Duon Luis Soares och Paulo Vyctor var som ni kanske minns på plats redan i somras, men fick åka hem då det sprack på pappersexercisen. Nu görs nya försök, med samma kontakter i Brasilien – och med samma spelare högaktuella.

– Det är det spår som vi är mest inne på just nu, säger Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten