Tillbaka i City – men de är osäkra

Plats ett och två kommer allt längre bort för Linköping City i division 1-fotbollen – men sportchefen Khalid Neshati har inte helt gett upp.

31 augusti 2019 11:03

– Helt kört är det inte. Man vet aldrig vad som kan hända med klubbar i allsvenskan och superettan. Det finns en del som har olika bekymmer och då gäller det att ha tagit en så bra placering som möjligt. Det är det det handlar om just nu.

– Vi behöver vinna en match nu och jag hoppas att vi kan spela mer avslappnat, säger han inför söndagsmötet med Carlstad United.

City har inte vunnit på nästan en månad och inte minst haft stora problem med målskyttet. Inför helgen är det dessutom osäkert med spel för offensiva trion Michael Morais, Fredrik Alm och Joao Pedro. Däremot blir det förstärkning bakåt när Almir dos Santos är tillbaka efter avstängning.

– Matchen senast (1–4 mot Karlstad BK) var rätt typisk. Vi gjorde en av årets absolut bästa halvlekar, men låg ändå under. Du måste göra mål också. Sedan har det varit för lätt att såra oss åt andra hållet och där är jag självkritisk till hur vi byggt laget. Vi hade behövt börja bakifrån, säger Khalid Neshati.

Tränarfrågan inför nästa år?

– Vi jobbar vidare, men ingenting som är klart. Det jag kan säga är att det kommer att bli bra.

Som vanligt sänder vi Linköping Citys seriematcher direkt på corren.se och klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten