"Svårt att tänka mig något annat"

Säsongen närmar sig sitt slut, kontraktet går ut – men agenten Walter Olsson är säker på att Gustav Forsling spelar i NHL även till hösten.

2 april 2019 11:00

– Jag har mycket svårt att tänka mig något annat än att han blir kvar i Nordamerika, säger Olsson till Sporten.

Efter tre år i Chicagos organisation går kontraktet ut för Linköpingskillen och han har ännu inte skrivit på något nytt. Det har gjort att en och annan LHC-supporter till och med hoppas på en återkomst till Saab arena.

Men det tror inte Walter Olsson på alls.

– Det är mest mina kanadensiska kollegor som sköter det där, men jag har inte hört någonting från dem eller från klubben. När något händer får du förmodligen reda på det samtidigt som jag. Det vi vet är att avtalet går ut och att Chicago har första tjing för att förlänga, säger han.

– Om inte är jag övertygad om att det finns intresse från andra klubbar i NHL. Gustav har gjort det bra och spelat som ordinarie efter skadorna han drogs med i höstas.

Chicago inledde svagt, men fick ändå tillbaka hoppet om slutspel efter en starkare period. Nu blev det dock förlust senast, 3–4 mot Winnipeg, och med bara tre omgångar kvar av grundserien är chanserna ytterst små för klassiska klubben.

– Det blir nog tidig semester för Gustav, säger Walter Olsson.

Han har också förre LHC-målvakten Marcus Högberg i sitt stall. Högberg är i samma läge som Forsling, med utgående kontrakt med Ottawa och oklart läge för framtiden. För några veckor sedan framkom uppgifter om att han skulle vara klar för spel i Örebro om det inte blev någon fortsättning i NHL.

Olsson förnekade det bestämt då och gör det fortfarande.

– Det är så mycket rykten här års. Marcus har inga andra tankar än att vara kvar i Nordamerika, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten