Snart lämnar anfallaren klubben

Fem års studier. Det är vad Rasmus Stahlin planerar. Snart har anfallaren troligen gjort sitt i Gullringens GoIF.

23 juli 2019 16:15

Kanonsäsong första året. Lite knackigare i år. Så kan man kortfattat beskriva Stahlins två säsonger i Gullringens GoIF.

– Jag har inte bidragit som jag velat i år.Jag har varit skadad en del och också bränt mycket lägen. Men nu har jag ett par matcher på mig höja mig innan jag flyttar.

Rasmus Stahlin räknar med att spela de fyra första matcherna i höst, sedan väntar en lång utbildning i Växjö, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera.

– Jag ska plugga till gymnasielärare. Jag tar tjänstledigt ett halvår först för att känna på det. Det ska bli roligt och nu är det klart med lägenhet i Växjö också.

Han räknar inte med spel i gulsvart efter påbörjad utbildning i höst.

– Nä, jag tror att det blir för tufft. Men jag ska vara kvar i föreningen och finnas tillgänglig om det krisar. Samtidigt har Gullringen vetat om mina planer och det kommer inte som någon chock för dem.

Tabellmässigt har säsongen varit en besvikelse så här långt. Inför höststarten om en dryg vecka, ligger laget på nionde plats i tabellen.

Rasmus Stahlin, som tidigare spelat i Horn/Hycklinge och Djursdala, säger så här om Gullringens säsong hittills:

– Vi har haft mycket skador och det har blivit ganska mycket rotation. Det är skillnad på förra året, då vi i princip spelade med samma lag. Sedan är det här en tuffare serie också än den vi spelade i förra året.

– Träningarna har ändå varit lika roliga som innan, men kanske att det inte har varit riktigt samma glöd på matcherna nu när vi sett att Västerviks FF seglat iväg i toppen.

Stahlin har gjort tre matcher i serien så här långt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin