Skador smolk i IFK:s glädje

En imponerande tvåsiffrig seger tog IFK Motala borta i halvderbyt mot Tranås. Med skador tog ned segerglädjen efteråt.

21 januari 2017 16:54

– Vi gör en jättebra insats, tummar inte på något. Siffrorna talar sitt tydliga språk, sade IFK:s spelande tränare Daniel Lehnbom efter segern med 11–3 (7–2) på Bredstorp.

Tränaren sade sedan i nästan andetag:

– Men jag är ju orolig för hur det är med Albin.

Albin Rohlén, ja. IFK Motalas talangfulle 18-åring gjorde en mycket bra match på Bredstorp och visade upp fin form inför junior-VM nästa vecka.

Men JVM-spel, svenska truppen åker till Ryssland på tisdag, är nu högst osäkert för Rohlén sedan han skadats av en motståndarskridsko i slutet av matchen.

Daniel Lehnbom sköt en straff som räddades av Tranås målvakt Grigory Lapin. Albin Rohlén kastade sig fram för att slå in returen och träffades då av en skridsko som skar upp benet strax över knäet.

I IFK-lägret pratades det om ett djupt jack och Rohlén kördes med ambulans till lasarettet i Motala för att sys. En sådan skada så tätt före JVM är inte lätt att rehabilitera sig ifrån.

Men inget definitivt besked har ännu getts.

Det var inte den enda skärskadan IFK drabbades av. William Lövstedt skar upp handleden på uppvärmning efter en kollision med en medspelare och fick också pysslas om av ambulanspersonal, för att sedan sys. Lövstedt kunde inte spela.

Lövstedt och Lucas Hovlund kallades in på matchdagen sedan Nicklas Ögren och Anton Spångberg båda lämnat återbud på grund av sjukdom.

Det var en småstrulig uppladdning för IFK då Daniel Lehnbom dessutom drabbades av punktering på väg till match. Nyköpingspendlaren fick köpa ett nytt reservhjul i Linghem och tog sig vidare mot match.

På isen var dock IFK-laget inte stört och avgjorde matchen redan i första halvlek med snabba mål. 4–1 stod det efter en halvtimme och 7–2 i paus. Men Tranås kom ändå med sin vanliga framåtforcering i början. Som IFK kunde hantera.

– Tranås är alltid taggade i början. Men vi gjorde det bra. Vi tog vara på våra chanser och släppte bara in tre. Vi fick fart på bollen och har kommit in i vårt spel igen, sade Daniel Lehnbom.

Lehnbom satte själv två av tre straffar. Jussi Aaltonen räddade en straff för IFK.

– Stabil match. Vi satte dit bollarna och hade många olika målskyttar, sade Aaltonen.

Det var två spelande lag som möttes. Tranås mer individuellt och IFK mer ett lag.

– Båda lagen ville gå framåt och då öppnade det upp sig. En fantastisk seger, en härlig dag att spela bandy, sade lagkaptenen Erik Ivarsson.

Med lätt träning på söndagen och rehab får nu IFK ladda om till match redan på måndagen, hemma mot Katrineholm.

– Det är viktiga poäng vi spelar om nu. Katrineholm slåss där nere och det blir 90 jobbiga minuter, bara att göra sig redo för det, säger Daniel Lehnbom.

Målen i Tranås: 0–1 (16) Eric Lisell, 1–1 (18) Timmy Strandberg, 1–2 (25) Daniel Lehnbom, straff, 1–3 (28) Eric Lisell, 1–4 (33) Emil Ring, hörna, 1–5 (42) Viktor Spångberg, 1–6 (43) Eric Ågren, 1–7 (45) Fredrik Lönn, 2–7 (46) Marcus Carlsson, 2–8 (55) Daniel Lehnbom, straff, 2–9 (63) Olle Nordlund hörna, 3–9 (73) Fredrik Nilsson, 3–10 (76) Eric Lisell, 3–11 (84) Erik Ivarsson.

Publik: 451.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius