Så ska skadedrabbade laget resa sig

Hur skulle det gå för Vimmerby IF utan stjärnan Nathalie Johansson? Väldigt bra, skulle det visa sig. Men det räckte ändå inte till poäng för VIF. "En väldigt orättvis förlust", säger kaptenen Malin Söderlund efter 0–1 på Arena Ceosvallen.

25 maj 2019 18:51

Malin Söderlund tycker att laget förtjänade bättre efter den fina insatsen hemma mot serieledande Bergdalens IK.

– Nu när vi haft lite skador och en del tunga besked hade en vinst varit guld värd. Och det är så det borde ha blivit också. Detta var en match vi verkligen hade kunnat vinna, därför känns det extra tungt.

VIF hade bra koll på Bergdalen matchen igenom. I den första halvleken var hemmalaget klart bättre och skapade flest chanser.

– Det är ett bra kvitto. Vi spelar som bäst när vi möter de här bästa lagen. Och det känns väldigt bra. Men det är ju målen som spelar roll, säger Malin Söderlund.

Bergdalens mål kom högst olägligt strax efter paus. Innan målet hade Vimmerby haft en bra period med flera chanser.

– Det var lite svårt att komma tillbaka efter målet. Men jag tycker att vi aldrig slutade kämpa. Vi höll upp det från början till slut.

Vad blir viktigt framöver?

– Det viktiga är att vi verkligen fortsätter att kämpa. Nu spelar vi för dem som inte kan spela, helt enkelt. Vi gör det för de tunga besked vi har fått. Så länge vi gör det tillsammans kan vi bräcka varje lag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson