Så är läget i VIF inför genrepet

På lördag möts Vimmerby IF och Hultsfreds FK i en intressant träningsmatch. Vi liverapporterar från genrepet som startar klockan 12:00.

5 april 2019 18:30

VIF har bara vunnit en match under försäsongen. Tränaren Dragan Zivic medger att det vore skönt att vinna den sista träningsmatchen – för att få med sig en positiv känsla till premiären mot Tord nästa helg.

– Resultatmässigt har vi haft det lite motigt. Så är det. Men jag tycker ändå att vi har tagit kliv spelmässigt, säger Zivic.

Är det något speciellt du vill se i genrepet?

– Försvarsmässigt kan vi utveckla förmågan att inte bli för bolltittande. Sedan tycker jag att presspelet har varit sådär i de tidigare matcherna. Vi kan bli bättre på att rubba motståndarnas uppspel.

William Westerholm från Åtvidabergs FF är nu helt spelklar för Vimmerby IF.

– Han har skrivit på. Det känns skönt. William kommer bo kvar i Åtvidaberg och träna med både oss och ÅFF. Det blir en bra lösning.

– Dessvärre missar han genrepet mot Hultsfred, eftersom han fick en stämpling på foten mot Nybro förra helgen. Men förhoppningsvis är inte seriepremiären i fara, säger Dragan Zivic.

Hur är läget i övrigt?

– Simon Sandholm sträckte ljumsken i torsdags och lär bli borta ett tag. Mohammed Ibrahim har haft problem med en lårskada i 1,5 månad och är en bit ifrån 100-procentig form.

* Ni kan följa matchen direkt på vår hemsida, www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin