Redo för flera fester i helgen

Fest behöver inte betyda draman in på nattkröken. Det kan också vara svett och kamp under bar och blå himmel. Jens Bollius funderar kring helgens idrottspartyn i Motala-Vadstena.

31 augusti 2019 10:00

Om jag är redo för fest i helgen? Jajamen. Det blir nog inte några nattliga äventyr vad jag planerat, men på dagen kommer det att bli ös.

På menyn finns i helgen Vadstena triathlon. Jag ska inte vara med själv, men jag ser fram emot att få en liten känsla av loppet från åskådarplats.

Triathlon är på många sätt trippel stämning med sina tre grenar, från alla inblandade. Det känns som att deltagarna gör tre gånger så mycket som i andra idrotter och stödet då från arrangörer, funktionärer, publik och medtävlare känns också betydligt större.

Jag får sätta upp Vadstena triathlon på min göra-lista i framtiden, jag vet ju lite om det nu efter mitt test i Vättern-grannen Motala triathlon för några veckor sedan.

Fest blir det också dagen efter i Motala, Idrottens dag för andra året. Jag hoppas nu inte att det katastrofväder med åska och regn, som det varslas om, på söndag förstör festen bara. Men det är i alla fall uppdukat för en riktig hejdundrande fest i solsken och jag ber till gud för att det ska bli så. Stadsparken blir här lite som Varamon en het julidag. Blå himmel och det är fullsatt, men kommer det regn så blir det folktomt rätt omgående när det knappt inte finns någonstans att gå in.

Men ändå: Det har varit kul att hotta upp den här rörelse-manifestationen som verkligen behövs i samhället i dag. Det har varit roligt att träffa eldsjälar som Garo Krikorian, My Eklundh och nu senast Roger "Lollo" Säll före dagen och det ska bli roligt på söndag att försöka pusha upp så många idrottskämpar som möjligt i min livesändning med mobilen. Ni kan se den live 14–14.30, men även i efterhand. Om det nu går som planerat med den hotande åskan.

Till fredagens festdrottning i den lokala idrotten utser jag Maifs Johanna Eriksson för en ny medalj på SM på 10 000 meter. Det kunde blivit ett glimrande silver, men brons är gott nog och värt att fira. Bara att gratulera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa