Problem för ÅFF inför premiär

Det är problematiskt för Åtvidabergs FF veckan före division 1-starten. Förlust i genrepet och flera spelare kanske inte kan spela i premiären.

30 mars 2019 16:57

– Vi får hoppas att den gamla klyschan stämmer, dåligt genrep men bra premiär, säger ÅFF-tränaren Rickard Johansson.

Division 1-kollegan Rynninge vann på lilla Pettersbergs IP i Örebro på lördagseftermiddagen, med hela 4–1 (1–0) på konstgräset.

Resultatet är inte det enda som oroar i ÅFF.

Nye brasilianaren Ramiel Dias Farias spelade 25 minuter nu, men kan förhindras att spela premiären mot Eskilsminne borta på lördag. Övergången är klar, men ännu är inte arbetstillståndet klart. Utan arbetstillstånd får man inte spela tävlingsmatcher.

– Vi hoppas att det kommer från Migrationsverket i veckan, säger Rickard Johansson.

Många nyckelspelare sparades i genrepet, som målvakten Henrik Gustavsson, och utespelarna Dardan Mustafa, Max Olsson, Daniel Rambin och Zev Taublieb.

Ingen är helt utesluten från premiären.

– Men Zev är jag lite orolig för, säger Rickard Johansson.

Genrepet blev en match med en rad spelare i ovana positioner och med många byten i andra halvlek. Det blev lite kaoskaraktär på matchen.

– Vi spelade skapligt i första halvlek och hade mycket bollinnehav. Men de gjorde mål på en omställning. Sedan var det målchanser åt båda håll i andra halvlek och då var de mer kliniska, säger Rickard Johansson.

ÅFF:s mål kom i 80:e minuten, reducering till 1–4 av mittbacken Adrian Petersson som spelade mittfältare. ÅFF hade 2–4 inne, men Theo Skarps mål dömdes bort.

– Vi saknade lite för många spelare, konstaterar Rickard Johansson inför premiären borta mot Eskilsminne på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius