Premiärdags för VIF: "Sjukt taggad"

På bilden ser ni fyra av Vimmerby IF:s viktigaste spelare den här säsongen. Efter alla tunga spelartapp i vintras måste de prestera på en hög nivå. "Jag tror mer och mer på det här laget", säger mittfältaren Amel Komina.

13 april 2019 08:30

Fågel, fisk eller mittemellan? Med bara några timmar kvar till seriepremiären mot IK Tord är det svårt att veta vad vi ska förvänta oss av Vimmerby IF den här säsongen.

Ta en titt på faktarutan så ser ni att det är många duktiga fotbollsspelare som har lämnat klubben. Amel Komina medger att han tvivlade på truppens kvalité i början av försäsongen.

– Efter den första förlusten mot Gullringen (2–0) kändes det inte bra. Jag var riktigt negativ och kände: "Hur ska det här gå egentligen?". Nu är den känslan borta. Vi har en skön stämning i truppen, kämpar för varandra och har blivit bättre för varje träningsvecka som gått.

En chansvärvning

Amel Komina, som nyligen fyllde 20 år, kom till Vimmerby IF förra våren. Han var otränad och hade några struliga år i Åtvidabergs FF bakom sig. En riktig chansvärvning.

Men Komina tystade tvivlarna ganska omgående. Han har hittat rätt i VIF. Både på och utanför planen.

– Det känns verkligen jättebra. Jag är glad att VIF hjälpte mig. Att jag fick chansen att spela fotboll på en bra nivå igen.

Nu – med en hel försäsong i ryggen – har Amel Komina potential att bli Vimmerbys stora stjärna. Från sin centrala mittfältsposition har han briljerat i flera av träningsmatcherna.

– Jag är sjukt taggad inför den här säsongen. Det är första gången på många år som jag känner mig i bra form. Det finns inga ursäkter. Förra året var jag på 50–60 procent av min nivå. Nu är jag nog uppe i 90 procent. Jag känner jag orkar bidra både defensivt och offensivt.

Vilken är din viktigaste roll i laget?

– Tränarna vill att jag ska droppa ner i planen och sätta igång våra anfall. Jag trivs med det. Tanken är att vi ska föra matcherna och spela längs backen, istället för att slå en långboll och vinna den fysiska kampen. Det blir svårt i längden när många av motståndarlagen väger tio kilo mer per spelare.

"Inte synkade än"

Den spelskicklige mittfältaren är säker på att Vimmerby kommer klara sig bra i division tre – trots alla tunga spelarförluster.

– Ibland märks det att vi inte är riktigt synkade än, men vi kommer garanterat på den övre halvan. Så pass bra är vi. Vi har tränat stenhårt hela försäsongen och gett oss själva chansen att lyckas.

Har du någon personlig målsättning?

– Jag vill sticka ut i varje match. Göra något extra som hjälper laget, säger Amel Komina och ler.

Med andra ord: håll koll på nummer 17 i Vimmerby IF.

Vimmerby IF

Serie: Division 3 Nordöstra Götaland.

Ledare: Dragan Zivic (huvudtränare), Jesper Lätt (ass-tränare), Johan Bengtsson och Mattias Borgstrand (hjälptränare), Tomas Gustavsson och Kjell Carlsson (lagledare), Mikael Krantz och Pär Gustavsson (målvaktstränare).

Nyförvärv: Daniel Gorges, William Westerholm och Jakob Krus, Åtvidabergs FF, Ludwig Strömbom, Hultsfreds FK, Ardijan Mahmutaj, SK Lojal.

Förluster: Abdulrhman Kharma, Assyriska Norrköping, Karl-Viktor Söderquist, BK Rondinella (Jönköping), Ted Åström Åberg, IFK Tuna, Adam Kisitu, Nässjö FF, Nic Rydholm, flyttat till Växjö, Mojeb Abdul Majed, flyttat till Växjö, Ludvig Lundqvist, flyttat till Stockholm, André Nunes, flyttat hem till Brasilien.

Placering förra säsongen: Ledde division tre vid sommaruppehållet, men tappade till en fjärdeplats under hösten.

Seriefavoriter: Sleipner och Smedby.

Målsättning: Övre halvan av tabellen.

Seriepremiär: IK Tord på bortaplan idag. Vi liverapporterar matchen på www.vimmerbytidning.se. Avspark 14:00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin