"Peking" kvalade sig till slutspel

Peking Padel Clubs damlag kvalade sig till SM-slutspel i Trollhättan i helgen. "Det är extra roligt att spela i en sport som utgår från dubbel", säger Anki Ekqvist.

14 maj 2019 09:00

De fem tjejerna, Malin Nyberg, Frida Nilson, Anna Larsheim Granlund och Anki Ekqvist har alla en viss tennisbakgrund . När de kvalspelade i helgen, tog de sig vidare till lag SM-slutspelet, där åtta lag gör upp om titeln i den nya sporten som ännu inte fått RF-status.

Oavsett har den fångat mångas intresse.

– Jag är en rookie i de här sammanhangen. Det finns många duktiga tjejer i Norrköping men jag hade turen att få vara med, sa Anki som spelat tennis i 40 år och varit instruktör och tränare i NTK.

– Roligt att använda sig lite av den talang man haft i en annan sport. Skillnaden här är att du måste vara ännu mer taktisk i padel. Du måste också tänka till ännu mer hur du slår, speciellt när du slår hårt, säger Anki.

31 maj till 2 juni spelas det om medaljerna i mästerskapet, varje lag möts i bäst av tre matcher.

– Jag har ingen aning hur bra de bästa är och vad som krävs för att vara topp i Sverige. Från vår region kvalificerade sig två lag och i de andra bara ett. Jag kan tänka mig att konkurrensen kan vara tuffare, säger Anki om utmaningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle