Om domare och samhällsstöd

Jim Petersson, Josefin Arvidsson och Jens Bollius om veckans frågor. Videodomare, samhällsstöd till idrotten och träning.

24 juni 2017 09:30

1 Behövs videodomare i fotbollen?

2 Satsas det för lite skattepengar på idrott i Motala och Vadstena?

3 Hur tränar du helst i sommar?

Jim Petersson, fotbollsdomare, Motala:

Ja, det är ett måste

Ja, på arenan sitter publiken med smartphones och ser repriser. Då måste även domarna ha möjlighet att rätta misstag. Spelet går så mycket fortare i den moderna fotbollen att det är ett måste. Om tio år kommer ingen förstå att det ens var en diskussion om att börja med videodomare.

Stöttar bra, men hallar behövs

Jag upplever att kommunen stöttar föreningarna på ett bra sätt . Motala har även många fina näridrottsplatser och utegym. Det finns även ett flertal löpspår av hög klass. Däremot behövs fler idrottshallar byggas samt att man kommer till avslut i bandyhallsfrågan.

Kanallöpning och tennis

Eftersom vi nyligen flyttat och nu bor granne med Kanalen så springer jag helst där tillsammans med min fru. Enligt mig Motalas i särklass finaste löprunda. Sedan vill jag gärna försöka vinna över min vän Tobias Wärn i tennis. Lyckas jag är det en riktig bragd.

Josefin Arvidsson, ex-fotbollsspelare, Motala:

Pauser, men kan vara värt mycket

Jag tycker att videodomare skulle vara riktigt bra att ha. Det kanske blir en liten paus varje gång men kan man reducera mängden felaktiga domarbeslut, som kan vara matchavgörande, så är det värt mycket.

Betalar gärna mer i skatt

Jag tror att kommunerna lägger så mycket pengar de kan i dagsläget. Både ny simhall/äventyrsbad och bandyhall/aktivitetshall kan vi förhoppningsvis ha i Motala inom en femårsperiod, det tycker jag är mycket positivt. Jag betalar gärna mer i skatt till sånt!

Löpning och simning inför swimrun

Det kommer bli en hel del löpning och simning i sommar inför mitt och sambons första swimrun som vi ska ställa upp i, målet är att ta sig i mål och helst inte sist men någon måste ju tyvärr bli det också! Uppskattar mer och mer att bara delta, måste inte vinna allt i varje tävling eller match längre. Kanske har blivit klokare med åren.

Jens Bollius, sportjournalist, MVT:

Videodomare en självklarhet

Ja, jag tycker att det är ett måste och en självklarhet. När varenda människa har en kamera i handen, alla viktiga situationer vevas om och om igen på teven och det finns jumbotroner med repriser på arenorna måste förstås även domarna få den här hjälpen. Jag kan ta att det blir lite pauser för att allt ska bli så rätt som möjligt.

Idrotten har bra samhällsstöd

Mitt grundsvar är att idrotten stöttas mycket med allmänna medel. Det subventioneras mycket, framför allt för ungdomsidrotten. Idrotten ska vara medveten om att den är gynnad. Det är annorlunda utomlands. Men sen behövs det arenor och anläggningar, det saknas en del byggnader i båda kommunerna. Det kan det argumenteras för mer.

Walk and talk en favorit

Jag kanske börjar bli gubbe, men jag har under våren hittat något som passar mig och ger både energi och träning, "walk and talk". Man går i rask takt med en vän, kanske småjoggar i perioder, och så går man igenom världsproblemen under tiden. Nyttigt! I övrigt joggar jag gärna med musik ensam och så hoppas jag på många minitennisfajter, helst på gräs.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa