Oavgjort för VIF mot Kenty

Vimmerby IF:s damer spelade 3-3 i träningsmatchen mot division två-laget Kenty under lördagen - efter en sen kvittering av Nathalie Johansson.

9 mars 2019 21:37

Nye VIF-tränaren Jonas Karlsson tyckte det ändå var en helt okej insats från lagets sida.

– Vi mötte ett rätt så bra Kenty, och blev nog lite tagna på sängen. Kenty började väldigt bra och var bättre än oss under första halvtimman, säger Jonas Karlsson.

Ändå var det VIF som tog ledningen genom nyförvärvet Vilma Winqvist. Glädjen blev dock kortvarig när Kenty kort senare kvitterade och också tog ledningen. Innan paus kunde dock VIF kvittera när Vilma Winqvist gjorde sitt andra mål i matchen.

– Andra halvlek blev mycket jämnare, där var det rätt jämnt spelmässigt, säger Jonas Karlsson.

Kenty lyckades dock att peta in 3-2 med tio minuter kvar, men VIF lyckades ännu en gång kvittera när Nathalie Johansson gjorde 3-3 i den 87:e minuten. Johansson var för övrigt inblandad i alla tre VIF-målen.

– Vi gjorde en okej insats, men inte mer. Som lag måste vi får ihop lagdelarna lite mer. Vi har inte riktigt hittat rätt i positionerna ännu. Men jag tycker ändå att det ser helt okej ut, och känner mig rätt så trygg i det vi gör, säger Jonas Karlsson.

I målet debuterade provspelaren från Linköpings FC, Clara Ekstrand och gjorde det bra.

– Hon gjorde en stabil insats, och kunde inget göra på målen. Det såg intressant ut, och vi ska diskutera lite mer i veckan, säger Jonas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom