Mycket tung förlust för VIF

Vimmerby IF förlorade den viktiga bortamatchen mot Sjömarken med 4–2. VIF hade ledningen i den första halvleken men lyckades inte hålla undan.

17 augusti 2019 16:53

VIF var i stort behov av poäng borta mot Sjömarken i damernas division ett under lördagen. Sjömarken tog ledningen efter sex minuter men Greta Koponen såg till att ge VIF ledningen med två snabba mål kvarten senare. VIF hade också ledningen i halvtid men tappade sedan allt i den andra halvleken och Sjömarken vände och vann.

– Det är inte roligt nu, säger VIF:s tränare Jonas Karlsson.

VIF vände alltså ett underläge i den första halvleken och gick upp till en 2-1-ledning. Båda målen gjordes av Greta Koponen på fasta situationer.

– Vi leder i halvlek och då pratade vi bara om att fortsätta så som vi gjorde i den första och bara kriga på. Vi vann mycket dueller och skapade framåt också, säger Karlsson.

Men i den andra halvleken hände det som inte fick hända och Sjömarken kvitterade och reducerade snabbt. Sedan flyttade VIF fram men lyckades inte kvittera, utan istället punkterade Sjömarken matchen med sitt 4–2-mål.

– Vi blir ängsliga i den andra halvleken. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som händer med oss. Vi blir passiva och rädda att förlora, säger Karlsson.

VIF är nu fortfarande sist i division ett.

– Det är inte roligt nu. Man kan inte säga att de vinner rättvist, det var en jämn match där vi inte räcker till.

Högerbacken Malin Engström fick beröm för sin insats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco