Motala sörjer IFK:s eldsjäl

Motalaidrotten har sorg. Sven Ryberg, aktiv i IFK Motalas fotboll sedan 1950-talet, har gått bort.

27 augusti 2019 19:19

– Han var en glädjespridare och en bra karaktär. En fantastisk materialare, säger Kalle Eriksson, tidigare spelare och nu i IFK:s fotbollsledning.

– En go gubbe som var omtyckt av alla, säger Per Janestedt, fotbollsspelare i ett flertal Motalalag och barnbarn till Ryberg.

Det var kärleken som tog Sven Ryberg till Motala och på 50-talet kom han via sina arbetskamrater på Electrolux i kontakt med IFK Motala. Sedan dess var han en eldsjäl i klubben.

Fram till för något år sedan då hälsan började svikta var det rosa laget i futsal som Ryberg brann för och följde som lagledare.

– Det är ju lite äldre grabbar i laget och det är de killarna jag har varit med hela tiden sedan de var små, menade Sven för MVT i samband med 90-årsdagen.

Det var 78:orna i IFK, spelare som Jöns Samuelsson, Andreas Johansson, Lasse Holmberg, Christoffer Hovlund och Kalle Eriksson, som Sven kände extra och de hängde han på till det rosa laget.

– Han var en viktig IFK:are i väldigt många år och en ikon för klubben, säger Kalle Eriksson.

Sven Ryberg somnade in förra veckan och efterlämnar närmast en syster med familj i Göteborg och en son med familj i Motala.

Sven Ryberg blev 93 år gammal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius