"Man får klia sig i huvudet"

Tor-Arne Fredheim har fått problem. Angenäma problem. "Man får klia sig i huvudet en extra gång", säger ÅFF-tränaren.

31 augusti 2019 11:02

Åtvidabergs FF kämpar som bekant för att hålla näsan över vattenytan i division 1-fotbollen och till söndagens svåra bortamöte med Landskronas saknas kvartetten Ishmael Koroma (med Sierra Leonas landslag) samt skadade Luis Soares, Pontus Fredriksson och Zev Taublieb.

Tunga avbräck.

Men faktum är att skadeläget ljusnat betydligt på sistone.

– Det är flera spelare som kommit tillbaka och visat bra form. Som Jesper (Beurling) och Adam (Egnell). Det har absolut blivit tuffare konkurrens om platserna och det är inte mycket som skiljer på olika positioner. Man får klia sig i huvudet en extra gång när laget tas ut, säger Fredheim.

Hade du önskat mer spets?

– Det är aldrig fel med spets, men samtidigt kan jämnheten vara en viktig faktor så här mot slutet av säsongen.

Efter sex förluster i rad (!) var en spelmässigt vass insats och 1–1 mot Eskilsminne häromsistens ett klart fall framåt. Jämfört med då är det klart att ovannämnde Koroma saknas och Lucas Öhrn tar över platsen som högerback.

– Några förändringar kan det bli, säger tränaren.

Sena nyförvärvet Luis Soares får alltså fortsatt vänta på ÅFF-debuten. Knäskadan har blivit bättre, men brassen är fortfarande inte riktigt nära spel.

– Synd. Bara att vänta och se hur det utvecklar sig, säger Tor-Arne Fredheim.

Känslan inför söndagsmatchen?

– En av säsongens allra tuffaste matcher. Landskrona har sett riktigt vasst ut under senaste månaden. Det gäller att vi till att börja med står upp och står emot under första halvtimmen.

Vi sänder Åtvidabergs FF samtliga seriematcher i söderettan på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten