Lovorden för IFK-målvaktens hopp

Isak Pettersson har fler talanger än som fotbollsmålvakt. Vad sägs om längdhoppet – som till och med hyllas av Mattias Sunneborn? "Han får ringa mig om han vill ge några tips", säger IFK-målvakten.

20 februari 2019 18:00

Det var på sin Instagram som IFK-målvakten lade upp ett imponerande hopp i Stadium Arena.

21-åringen som kommer från ett fantastiskt 2018 drar upp en rejäl fart och lättar smidigt innan han landar i längdgropen.

– Du såg det? Jag brukar vara med ibland eftersom tjejen är friidrottare, jag brukar filma lite, berättar Pettersson.

Längden?

Oklart.

– Jag hoppade inte från en planka, jag har nog inte den tajmingen. Det var mest för skojs skull. När jag fick på mig spikskorna kände jag mig som Usain Bolt.

Bland annat har EM-guldmedaljören och tidigare svenske rekordhållaren Mattias Sunneborn gett sitt beröm.

Han skriver på Twitter:

"Det ser ju sjukt spänstigt ut! Med lite högre fart i ansatsen så har vi Sveriges 6:e över 8 meter", skriver han.

Isak Pettersson:

– Det var kul att höra. Han får ringa mig om han vill ge några tips om han har tid, eller Jens (Gustafsson, IFK:s manager) kanske tycker att jag ska hålla mig till fotboll.

Isak Petterssons ringa målvaktslängd, 181 centimeter, är inte ett lika flitigt diskussionsämne med framgången som bland annat gav honom utmärkelsen Årets målvakt i allsvenskan och en plats i A-landslagets trupp till Qatar nyligen.

– Spänst är otroligt viktigt för min spelstil, liksom explosivitet. Det är något vi jobbar väldigt mycket med. Jag vet inte hur mycket längshopparna jobbar med de delarna men jag tror att jag tränar det lika mycket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!