Winqvist klar för Västervik

Vilma Winqvist lämnade division 1-laget Vimmerby IF inför sommaruppehållet. Nu är hon klar för Västerviks Damfotboll.

29 juli 2019 15:42

Vilma Winqvist från Västervik lämnade moderklubben i början av året för att ta chansen att spela på en högre nivå i Vimmerby. I början av juli lämnade hon dock även Vimmerby IF då hon kommit in på lärarprogrammet i Linköping.

"Det blir lite långt att pendla och sen känns det som att studierna kommer ta över och ta upp tiden. Fotbollen kommer jag ta upp igen senare", sa Winqvist då.

Men nu blir det fotboll i alla fall, i division 3 med Västervik.

– Ja, det stämmer. Övergången blev klar nu i dagarna. Egentligen ville jag så klart spela kvar i Vimmerby, men nu när jag ska plugga känner jag att jag behöver gå ner i nivå för att kunna prioritera studierna. I Västervik kommer jag att vara med och träna och spela fram till skolan börjar och sen kommer jag att spela när jag känner att jag kan och har tid. Jag har lite dålig koll på hur det kommer att se ut för mig framöver, förklarar den 20-åriga yttermittfältaren som börjar träna med Västervik den här veckan.

– Första matchen blir träningsmatchen mot Hultsfred (nästa tisdag), så det blir perfekt med en träningsmatch där jag får chansen att komma in i laget innan serien sätter igång igen med derbyt mot Tjust (11 augusti).

– Men det känns i och för sig inte som att jag har varit borta så länge, jag känner ju dessutom alla i laget redan.

Nu när du har spelat i division 1 ett litet tag, vad kan du tillföra Västervik i division 3?

– Något har jag väl lärt mig i alla fall, svarar Vilma med ett skratt och fortsätter:

– Framförallt är det nog att jag är väldigt driven och peppar igång laget. Jag tycker inte om när det är oseriöst, jag går in för det stenhårt. Jag vill inte gå ner mig utan kommer att försöka spela på som vanligt. Däremot kommer jag inte att ta över någons plats, jag är mest glad om jag kan vara med och tillföra något.

Studierna sätter igång den 19 augusti och efter det återstår det alltså att se hur mycket Vilma Winqvist kan vara med och spela med Västerviks Damfotboll.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage