Vassa insatser av Västervik och BOIF

Västerviks Damfotboll och BOIF försvarade kommunens färger väl under måndagens matcher.

26 juni 2017 22:35

Västerviks Damfotboll var kraftigt nederlagstippade på förhand mot seriesuveränen Rödsle – med nio segrar av tio möjliga – i division 3.

Matchen slutade 2–2.

– Absolut vår bästa insats i år. Ett kvitto på att vi är bra, vi är jättenöjda med kryss mot ett så här pass bra lag, säger tränaren Åsa Kongstad.

Västervik tog ledningen genom Vilma Winqvist och inledde piggt. Gästerna gjorde dock två mentalt tunga mål, i minut 41 och 43, och ledde i paus.

Det knäckte inte Västervik.

– Vi nollställde oss i andra och mötte upp Rödsle så tufft som det krävs. Det var rättvist att det blev oavgjort till slut. Det här ska vi bygga vidare på, säger Kongstad som hyllade hela laget.

Ebba Möller gjorde kvitteringen.

BOIF tog emot topplaget BK Boston på Odenskans i herrsexan. Då svarade BOIF för en finfin insats när de vann komfortabelt med 3–0.

En imponerande bedrift mot Boston som dittills bara hade två förluster på nio kamper.

– Vi är oerhört nöjda. Boston var ett roligt lag att spela mot och vi gjorde en bra insats, säger spelande tränaren Armin Beganovic.

– Vi hade en tydlig matchplan och spelidé som vi bestämde oss för innan. Den fullföljde vi och vi fick Boston exakt dit vi ville, säger Armin.

Nätade för BOIF gjorde Anton Johansson 2, och RobelKidane.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis