Mardrömmen fortsätter

Förlustraden förlängdes ytterligare för Västerviks Damfotboll hemma mot IFK Borgholm i division 3. "Vi måste minska på långbollarna", säger Vilma Winqvist.

21 maj 2017 16:09

Fem raka nederlag blev till ett sjätte på Bökensved under söndagen.

När 90 minuter, plus tillägg, hade gått visade resultattavlan 2–5.

– Det är tråkigt, inget snack om saken. Samtidigt tycker jag inte att resultatet speglar matchbilden, säger Vilma Winqvist.

Det är snudd på ingenting som har gått Västerviks väg i säsongsupptakten. Någon ändring på det blev det inte mot Borgholm. Öländskorna tog ledningen redan efter 30 sekunder – i matchens första anfall.

– Då tänkte man, jaha då är det bara att kriga på. En sådan start är aldrig rolig, säger Vilma.

Bortalaget satte även dit 2–0 vilket blev siffrorna i halvtid.

– Det är lätt hänt att man gräver ner sig i en grop och i stort sett ger upp i det läget med tanke på hur det har gått för oss hittills, säger Vilma Winqvist.

– Men jag tycker att vi höjde oss i andra halvlek och har en del att ta med oss framöver.

Vilma själv slet föredömligt under matchen och gjorde också 1–2 på ett fint sätt. Hon hade sedan en dubbelchans till att kvittera utan att lyckas – i stället gjorde Borgholm 1–3 i 61:a minuten på ett skott som inte såg otagbart ut, det blev tungt för Västervik att resa sig ifrån.

– Jag kom fram, dribblade bort målvakten och lade in bollen mot mål. Då stod det en blå spelare där. Det är typiskt oss för tillfället, säger Winqvist.

– Om vi hade kvitterat där hade matchen säkert slutat annorlunda.

För på slutet ryckte gästerna ifrån till både 1–4 och 1–5 innan Cecilia Björk, på övertid, forcerade in ett tröstmål till 2–5 för Västervik.

– Att vi inte ger upp, och får in ett mål på slutet betyder mycket tror jag, säger Vilma.

Hur mycket har självförtroendet påverkats av att ni har förlorat så mycket?

– Givetvis påverkar det. Vi har haft det tungt. Men vi pratar hela tiden inom laget om att hålla positiviteten uppe, och att våga på planen.

Vad behöver ni förbättra mest i spelet tycker du?

– Vi skulle behöva bli lite mer ettriga, och visa ännu mer vilja. Sånt gör mycket i matcherna. Sedan tycker jag att vi måste minska på långbollarna. Mer spel längs marken behöver vi. Som forward blir man dötrött av att springa på alla långbollar.

Vilma Winqvist är hoppfull om att det ska lossna snart för Västervik som ligger risigt till i tabellen.

– Vi är ett helt nytt lag, det tar tid att spela ihop alla. Jag tycker att tar steg framåt hela tiden, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa