Alicia om klubbytet: "Inte roligt längre"

Alicia Strand lämnar Vimmerby IF efter tio säsonger i klubben. Karriären fortsätter i division 3-laget Tjust IF och nu berättar 26-åringen varför.

12 juli 2019 11:52

LÄS MER: Strand lämnar Vimmerby IF

– Det är något som jag har tänkt på det senaste halvåret, att jag inte tycker att det är lika roligt att åka till Vimmerby och träna längre. Det är helt enkelt inte värt det att pendla den biten, säger Alicia som bor i Västervik.

Fotbollskarriären inleddes i Överum där hon spelade med killarna. Efter det blev det Tjust i ungefär ett halvår innan Alicia började spela med Vimmerby. Men efter tio säsonger, varav flera i division 1, blir det alltså en återkomst till Tjust och två hack ner i serienivå.

– Jag ska testa och se om det är roligare där. Vimmerbys B-lag möter Tjust i sin serie och det är ett par spelare som är kvar från när jag var där senast, och dessutom hade jag Rolf Landin som tränare då också. Annars har jag inte så mycket koll på Tjust förutom att det går väldigt bra för dem, vilket är jätteroligt. Jag hoppas så klart att det ska fortsätta gå bra.

Tjusttränaren Rolf Landin är givetvis eld och lågor kring förstärkningen han får mitt i säsongen.

– Alicia är en intressant tjej som var duktig redan 2010 när Vimmerby värvade henne från Tjust. Hon är ett energipaket med en enorm arbetskapacitet som springer från box till box. En oerhört stabil motor på mitten som alla lag behöver. Hon har spelat i division 1 i många år, är rutinerad och har mycket att lära ut till våra tjejer. Jag blev så klart väldigt positivt överraskad.

Första träningen med nya laget blir om knappt två veckor.

– Jag är lite nervös, men mest taggad. Det kommer att bli en utmaning med mycket nytt, en del kontraster och ett annat spel, men det ska bli jätteroligt, säger Tjust IF:s nyförvärv Alicia Strand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage