LMS redo för ny toppsäsong

Linköpings MS hade ett stort 2018, och blev bland annat årets SM-arrangör i Sverige. Idrottsresan har besökt klubben för ett snack om nya året 2019.

27 februari 2019 12:00

Om någon undrar vad crossåkare gör på vintern så har Öst medias videoserie, som kan ses på corren.se och mvt.se, i alla fall försökt att ta reda på det. Detta genom ett besök på gymet Xforce på Tornby i Linköping där de LMS-åkare som satsar tränat tillsammans två gånger i veckan.

Ordföranden Peter Kahrle är själv med och tränar och är drivande i försäsongspassen.

– För 15 år sedan höll vi till i gympasalar i Ryd och Skäggetorp och körde hinderbana och innebandy. Sedan var vi utomhus ett tag i Vidingsjöskogen innan vi har hittat en allt bättre träning på olika gym. Det är uthållighetsträning som vi behöver, säger Kahrle.

LMS har totalt mellan 300 och 400 åkare i klubben och satsar hårt på sitt elit-team. Hampus Kahrle har blivit proffs i ett franskt team och Jakob Zetterholm och Jesper Hultman tog medaljer i olika SM-klasser i fjol. Till i år har Jeff Oxelmark från Nynäshamn värvats in.

4-5 maj blir det hemmadeltävling i SM på Sviestad för andra året i rad. Redan nu till helgen hoppas LMS:arna träna på sin egen bana.

– Det torkar fort och banan är sjukt fin, säger Peter Kahrle som intervjuas i Idrottsresan tillsammans med Lukas Kahrle, Jakob Zetterholm och instruktören Bea Lindström.

Var ska Idrottsresan gå vidare? Välkomna med tips och förslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa