Så spelar LHC – på försäsongen

Linköpings HC ska spela sju träningsmatcher innan SHL-premiären 14 september. Men sorry supportrar – ingen av dem spelas hemma.

Linköpings HC ska spela sju träningsmatcher innan SHL-premiären 14 september. Men sorry supportrar – ingen av dem spelas hemma i Linköping.

5 juli 2019 12:18

LÄS MER: Då spelar LHC första matchen i SHL

LÄS MER: Klart: LHC spelar i Mjölby

Bara en av fighterna kommer avgöras i Östergötland – träningspremiären mot Djurgården 15 augusti. Den matchen spelas i Pro Train Arena i Mjölby och har alla förutsättningar att bli en publiksuccé med tanke på att DIF är en LHC:s stora rivaler och också var SM-finalist i våras.

– Allt känns hur kul som helst. En sådan här grej kan ge många ringar på vattnet för oss. Vi känner att vi vill vara med och bidra till att folk snackar hockey och att fler i ungdomar, i förlängningen, börjar spela hockey, sa Kalle Wadström, styrelsemedlem i Mjölby HC, när nyheten släpptes för två månader sedan.

– Att vi kör i Mjölby beror mycket på att vi haft ett så gott samarbete med dem och att det är ett väldigt bra koncept. Sedan beror avsaknaden av matcher i Östergötland mycket på att det ska klaffa med träningsläger och andra klubbars önskemål, tyvärr blev det ingen mer försäsongsmatch här men vi laddar för fullt för första ispasset den första augusti och sedan SHL- och SDHL-premiärerna, säger LHC:s Marknadschef Michael Sturehed.

På programmet före SHL väntar sex lag från SHL (Djurgården, Örebro, Rögle, Oskarshamn, Malmö och HV71) och så allsvenska AIK som föll i play off mot skrällgänget IK Oskarshamn. Just SHL-nykomlingen finns också med bland LHC:s motståndare på försäsongen. Lagen möts 24 augusti – i Halmstad.

I SHL inleder LHC borta mot Djurgården lördagen 14 september och möter sedan Brynäs hemma tre dagar senare, vilket blir säsongens första nedsläpp i Saab arena säsongen 2019-20.

Samtliga träningsmatcher

15:e augusti: LHC-Djurgården (Pro Train Arena, Mjölby)

16:e augusti: Örebro-LHC (Lindehov, Lindesberg)

22:e augusti: Rögle-LHC (Catena Arena, Ängelholm)

24:e augusti: LHC-Oskarshamn (Halmstad Arena, Halmstad)

29:e augusti: AIK-LHC (Rosvalla, Nyköping)

3:e september: Malmö-LHC (Ljungby Arena, Ljungby)

8:e september: HV71-LHC (Kinnarps Arena, Jönköping)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tim Södergren Erik Winell