LHC missar stora drömvärvningen

Det blir inte Linköpings HC för förra NHL-proffset Patrik Berglund. På tisdagen blev han klar för Djurgården.

2 juli 2019 13:17

Det är en drömvärvning som Djurgården gör när förre NHL-stjärnan Patrik Berglund har skrivit ett ettårskontrakt med SHL-klubben.

– Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation, säger 31-åringen till klubbens webbplats.

LHC:s general manager Niklas Persson säger att han har pratat med Berglund om en eventuell flytt till LHC, men att det inte varit så mycket diskussioner. Persson ser det som "inte oväntat" att Berglund går till Djurgården.

– Min kommentar är att det är jäkligt kul att vi får en så profilstark spelare till vår liga. Det är kul för SHL och kul för svensk hockey, säger Niklas Persson.

Berglund lämnade NHL-klubben Buffalo Sabres i december 2018, då hans kontrakt värt 110 miljoner kronor bröts.

Forwardstjärnan hade inte dykt upp på träningar och matcher i slutet av året och senare berättade svensken att orsaken var psykisk ohälsa.

Sedan dess har han bland annat tränat med amatörlaget Westerås Trashers.

Och nu är han alltså redo för comeback, efter 717 NHL-matcher och elva år i Nordamerika.

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt, säger Berglund, som också har ett OS-silver och ett VM-silver på meritlistan, bland annat.

Djurgården är minst sagt nöjda med värvningen.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och vår profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också, säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

LHC:s spelare och lag tränar nu ifrån varandra på egen hand under juli. Gemensamma återsamlingen är måndagen den 29 juli.

Fortfarande letar LHC efter ytterligare en centerforward.

– Vi jobbar på ett par namn, säger Niklas Persson som inte kan säga när någon ytterligare ny spelare kan presenteras.

(TT-ÖM)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius