Forsling: ”Jag tror att det löser sig”

Gustav Forsling kommer att spela i LHC igen. Sen. Inte än. ”Jag tror att det löser sig med Chicago”, säger han.

9 maj 2019 16:30

Efter en skadefylld säsong i världens bästa hockeyliga är 22-åringen hemma i Linköping på sommarlov inklusive hård träning. Treårskontraktet med klassiska Chicago Blackhawks har gått ut och det är därmed oklart var han spelar till hösten.

Om det kan bli LHC?

Knappast.

– Någon gång vill jag så klart spela här igen. Men inte än. Linköping kommer alltid att vara hemma och man har hela livet här, säger Gustav Forsling.

Han hoppas och tror på en fortsättning i Chicago.

– Det är klart att jag gärna hade velat ha det klart, men jag kan inte säga att jag är orolig. Jag tror att det ska lösa sig. Det känns ganska lugnt. Förhandlingar pågår, men jag låter agenten sköta det där. Sen vet man ju aldrig riktigt vad som händer i den här världen.

På tre säsonger har det blivit 122 NHL-matcher och 27 poäng för backen, som också fått tillbringa en del tid i farmarlaget Rockford. Men under gångna vintern hade han en ordinarie tröja när inte framfarten stördes av olyckliga skador.

– Överlag är jag ganska nöjd. Jag tog helt klart steg framåt, säger han.

Nu går som sagt avtalet med Chicago ut, men klubben har första tjing på en fortsättning.

– Jag förstår att klubben har mycket annat att stå i och att det inte är högsta prioritet med mig. Det är ett pussel som ska läggas och det är ganska många dyra spelare som sitter på längre kontrakt.

Chicago inledde riktigt svagt i höstas, kom tillbaka något men inte tillräckligt och missade slutspel.

– Det var för dåligt. Kraven är höga i Chicago och vi ska till slutspel varje gång, säger Gustav Forsling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten