"Det är ofta de som får veta sist"

Gustav Forsling kan trejdas från Chicago. Det är ett rykte som går. "Det tror jag inte", säger agenten Walter Olsson.

21 februari 2019 14:12

LÄS MER: Se Forslings mål i galna matchen

Natten till måndag svensk tid slår transferfönstret igen i NHL-hockeyn. Efter det får inga övergångar ske. I vanlig ordning lär vi det hända en hel del under de kommande dagarna och bland stora namn som kan få nya adresser talas bland annat om Matt Duchene och Artemi Panarin.

På sina ställen spekuleras även en del om Linköpingskillen Gustav Forsling, som är inne på tredje säsongen och har ett utgående kontrakt med Chicago. Fast hans agent Walter Olsson säger sig inte ha hört något eller fått några sådana indikationer.

Vilket i sin tur inte behöver betyda någonting.

– Det går en massa rykten, men. . . nej, jag tror inte att det kommer att hända något där. Det är min känsla, säger han.

Om så varit fallet – hade du fått veta något?

– Egentligen inte. Det där är mellan klubbarnas general managers. Spelare och agenter är ofta de som får veta sist. På så sätt är spelarna livegna. När det händer har de bara att packa väskan och åka vidare till en annan klubb.

Förre LHC-backen har haft en minst sagt skadefylld säsong och stundtals varit utanför laget även när han varit frisk. Nu har han dock spelat på slutet och var med i Chicagos segermatch mot Detroit natten till torsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten