Candevi: Stjärnan är tillbaka för att leda

Det finns en sak att konstatera sedan LHC-stjärnans återkomst mot Skellefteå. Broc is back och Broc kommer att leverera.

31 december 2018 09:00

Han gjorde två mål senaste och ett mål nu. När Timrå hade en 1-0-ledning och det kändes som någon behövde kliva fram för att leda vägen var det han som gjorde det.

Broc Little!

Precis rätt person i precis rätt roll och med en Derek Roy som levererade en magnifik passning som man gärna sätter på repetition.

Vad som hände sedan i matchen var att det vägde fram och tillbaka och egentligen ska inte en match mot Timrå behöva vara så jämn. Visst, det är bortaplan. Visst, alla lag slår alla i den här serien. Visst, det är dagen innan nyårsafton. Men om Linköping hade spelat på topp i dag hade det aldrig behövd att bli spännande. Många hade kanske redan ställt in sig på den lilla ledigheten som kommer, men det kvittar nu. Oavsett vad blev det tre poäng och det är poäng som betyder allt i denna jämna SHL-tabell.

LHC gjorde vad som krävdes och det räcker ibland.

Men nu till saken. När Broc Little var tillbaka i matchen mot Skellefteå var det en frustrerad spelare som syntes på isen. Men med den kokande atmosfären i Saab arena mot Färjestad senast var det som den lugna och stabila spelaren kom tillbaka. Och Little gjorde det Little skulle – det vill säga mål. Jag har inga krav på att han ska ösa in mål varje match, men mer ofta än sällan. Och i en match som denna mot Timrå på bortaplan, som inte direkt är en match man gått och längtat efter, behöver ändå de matchvinnande spelarna kliva fram. Nu var det Littles mål som banade vägen och sedan grovjobbaren Daniel Olsson Trkulja som slog spiken i kistan. Men ack så viktigt det är att tongivande spelare kliver fram i det mentalt avgörande lägena av matcherna. Och i dag var det rätt person som gjorde det. Det finns bara en sak att konstatera. Broc is back. Och Broc kommer att bjuda på show under det nya året som stundar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi