Karlsson: "Det var en positiv insats"

Vimmerby IF föll inte helt oväntat hemma mot serieledande IFK Norrköping. Det var stor skillnad mellan lagen, men det unga VIF-laget stod upp bra hela matchen. "Det här ska vi ta med oss", säger tränaren Jonas Karlsson efter 0–4-förlusten.

3 augusti 2019 18:54

IFK Norrköping var storfavoriter inför mötet med Vimmerby under lördagen. VIF fick ställa ett mycket orutinerat lag på banan på grund av skador och den stora frågan var egentligen hur länge hemmalaget skulle orka stå emot.

För inte helt förvånande började IFK trilla boll direkt, flyttade fram hela laget högt och gav inte Vimmerby en lugn stund.

– Vi visste att de skulle ha mycket boll. Men de skapade inte särskilt mycket målchanser i spelet, utan det var på fasta situationer som vi slarvade för mycket i dag, menar Jonas Karlsson.

Det dröjde till den 28:e minuten innan IFK fick hål på VIF. Clara Flenhagen knoppade in en frispark.

VIF fortsatte att försvara sig frenetiskt och firma Malin Söderlund-Nathalie Milton var riktiga giganter. Men när halvtidsvilan bara var några minuter bort kom kallduschen. 0–2 efter att Ella Dagerstedt sköt en frispark direkt i mål via ribban.

– Det var synd att det målet kom. Om vi hade fått med oss 0–1 i paus hade vi fått vara med lite längre i matchen, menar Karlsson.

Den andra halvleken fick en tråkig start. Vimmerbys mittbackklippa Nathalie Milton nickade ihop med en IFK-spelare och tvingades utgå med en läskig huvudskada.

– Det var ett rätt djupt jack i huvudet på Milton. Hon ville spela vidare, men hon kände sig lite smågroggy så vi vågade inte det.

Greta Koponen fick gå ner och vikariera som mittback resten av matchen – vilket hon skötte med bravur.

Men med halvtimmen kvar kom matchavgörande 3–0 genom Alma Sjödahl som hade jobbat till sig ett mål. Matchen slutade till sist 4–0 efter att Clara Flenhagen återigen fått huvudet på bollen, den här gången efter en hörna i minut 90.

– 4–0 i baken är inga smickrande siffror givetvis. Men det var en positiv insats utöver att vi släpper in tre fasta situationer, det är något vi måste jobba på i veckan.

Jonas hyllar de yngre spelarna som verkligen tog vara på chansen.

– Greta (Koponen), Andrea (Lundgren) och Julia (Rosin) har aldrig spelat tillsammans tidigare på mitten. De visade i dag att de är framtida division ett-mittfältare.

Frida Pöder, som fick agera ensam anfallare större delen av matchen på sin 20-årsdag, berömdes också.

– Hon gjorde utan tvekan sin bästa match i VIF-tröjan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren