"Jag vill ju komma med i landslaget"

Det blev en andraplacering med en prissumma på 50 000 kronor för det lokala hoppet Malin Rinné i Livearena och dressage power grand prix tour.

22 oktober 2017 20:20

Det var Malin Rinnés hemmaklubb, Linköpings fältrittklubb, som var en av arrangörerna för dressyrtävlingen som hölls i Smedstad sportcenter. Och i den stora finalen var det just Rinné som var med i toppstriden.

– Det är jätteroligt att få köra hemma. Det är många av mina vänner och elever som sagt att de ska vara här och heja på mig. Det är otroligt roligt. Samtidigt är det roligt att många kommer hit och tittar när det är dressyr på hemmaplan. Jag hoppas verkligen att tävlingen kommer tillbaka och att ännu mer människor kommer hit för att se den fantastiska anläggningen, säger Malin Rinné.

För Rinné blev det en andraplats där hon får med sig en prissumma på 50 000 kronor.

– Jag är en tävlingsmänniska så det vore dumt att säga att jag inte är besviken över att jag kom tvåa. Samtidigt är jag jätteglad över att hästen var jättefin. Den gjorde vad jag ville så det är jag stolt över. Jag unnar Paulinda (Friberg) vinsten, men såklart vill man alltid vinna, säger Rinné och fortsätter:

– Pengarna jag vann kommer att gå till tävlingar. Jag åker till Tyskland om två veckor och tävlar. Där går det åt 15 000 bara av att åka fram och tillbaka. De går helt enkelt rakt in i tävlingskassan.

Men hon var nära att kunna knipa förstaplatsen, trots att vinnaren Paulinda Friberg varit den stora favoriten hos experterna.

– Jag fick en taktmiss i en av ökningarna i travet. Hade vi inte haft det hade jag kanske varit närmre. Sedan är inte mitt program speciellt svårt. Det innehåller inte lika många svårigheter om man ska jämföra med Friberg som vann.

Och hästen Scharmeur, som Rinné haft hos sig sedan han var två och ett halvt år, gjorde ett bra jobb på banan.

– Han är min bästa kompis och jag är jätteglad i honom. Vi har gått igenom mycket och han har varit med mig när jag varit utomlands. Vi har gått hela vägen från inridning till grand prix, det är häftigt. Han har ett fint hjärta. Han är lite som mig: blyg och vill göra allting bra. Det är därför vi passar så bra ihop. Men han visste inte om att det var 100 000 som stod på spel och för honom var det som vilken tävling som helst. Men hästen känner ändå av sinnesstämningar och energier väldigt väl och det hade varit onödigt av mig att lägga över spänningen på honom.

Men nu är det nya mål i sikte för Rinné.

– Jag vill ju komma med i landslaget. Men nu åker vi som sagt till Tyskland om två veckor och sedan är det vinter med vila. Efter det är det bara träning, träning och träning som gäller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa