Skriver långtidskontrakt med IFK

IFK Norrköping tror på anfallstalangen och förlänger kontraktet ända till och med säsongen 2023.

23 augusti 2019 16:25

LÄS MER: "Kommer kännas sjukt speciellt"

LÄS MER: "Det är coach som bestämmer"

20-årige Pontus Almqvists kontrakt med IFK sträckte sig över nästa säsong, men redan nu har parterna kommit överens om en förlängning med ytterligare tre år, fram till och med över 2023, uppger klubbens hemsida.

Almqvist kom till IFK Norrköping som 15-åring. Efter lite mer än ett år flyttade han till Nike Academy i England där han stannade sju månader innan han vände tillbaka till Norrköping.

– Det är med stor glädje som vi kan informera om att Pontus Almqvist har skrivit på ett längre avtal med IFK Norrköping. Som de allra flesta fick en liten glimt av redan under försäsongen så är Pontus en otroligt spännande spelare med en väldigt hög potential, säger en glad Jens Gustafsson, manager i IFK, till hemsidan.

– Han har haft en lite brokig säsong med flera skador men är på gång igen, det visade inte minst hans inhopp mot IFK Timrå i onsdags. Vi ser fram emot att fortsätta jobba med Pontus både nu under hösten och under längre tid framöver. Det ska bli otroligt spännande att se hur han kan hjälpa IFK Norrköping framöver.

Pontus hade en mycket lyckad försäsong med IFK innan han skadade sig i våras, men är sen en tid tillbaka i spel, mestadels i samarbetsklubben Sylvia i division 1.

– Innan försäsongen drog igång körde jag väldigt tufft under ledigheten och tänkte att det här ska bli mitt år. När vi kom in i försäsongen gick den riktigt bra med mycket mål, ett självförtroende som föll på plats och mer förtroende från tränarna. Oturligt drog jag sedan baksidan i U 21-matchen mot Brommapojkarna men det var inget alternativ att gå ner sig utan jag rehabade och la fokus på att bygga upp kroppen ännu mer. När jag hade kommit tillbaka hann jag spela fem minuter med Sylvia innan jag bröt nyckelbenet vilket såklart var tufft då men redan dagen efter var det bara att ta nya tag igen, säger Pontus till hemsidan.

Nu är han skadefri och redo för en återkomst till samma fina form som i träningsmatcherna.

– Jag vill komma så långt jag bara kan, precis som alla fotbollsspelande grabbar vill. Det här året har testat min mentalitet och nu vet jag att jag inte viker ner mig. Nu ska jag antingen spela med Sylvia eller få lite inhopp i IFK under hösten och visa vad jag kan. Vi har jättemånga duktiga spelare så det är bara att ta lärdom av de andra och fortsätta utvecklas. Fransson som lagkapten hjälper till mycket – han är klass. “Totte” Nyman kollar jag också mycket på då han är anfallare som jag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander