Hon klev fram för Vimmerby IF

Stina Kägo Bragsjö. Lägg namnet på minnet. Vimmerby-forwarden avgjorde hemma mot Sjömarken med två fina mål. ”Alla kämpade jättebra tillsammans”, säger matchhjälten efter 2–0-segern.

12 maj 2019 21:10

Stina Kägo Bragsjö fick chansen av tränaren Jonas Karlsson att spela från start. Och som hon tog den. 16-åringen gjorde mål redan efter två minuter.

– Jag skulle bara springa på allt, så jag var där och störde. Vilma slår ett inlägg och jag touchar in den. Bollen åkte bara in, jag hängde inte med så mycket, säger Stina Kägo Bragsjö.

Efter ledningsmålet tryckte VIF på för mer. Hemmalaget dominerade och skapade flera fina chanser. Och det var den vindsnabba Kägo Bragsjö som rann igenom gång på gång.

– Men det var riktigt dåliga skott. Jag missade tre lägen där jag sköt rakt på målvakten.

Vimmerby IF:s drömstart på matchen mot Sjömarken förvandlades till något helt annat när stjärnan Nathalie Johansson fick utgå skadad.

Det var i en 50/50-duell i närheten av Sjömarkens straffområde som Johansson fick en smäll mot knät och blev liggande. Spelet stoppades och ledare kom inspringande för att hjälpa Vimmerby-forwarden.

Hela laget samlades kring Johansson som begravde ansiktet i händerna samtidigt som hon vred sig i plågor.

Efter några minuter hjälptes lagkamrater och ledare åt att lyfta upp Johansson på båren. Publiken applåderade i medkänsla när skyttedrottningen bars ut över sidlinjen.

Tilda Föghner byttes in och Vilma Winqvist flyttades upp på topp bredvid Kägo Bragsjö. Och det visade sig vara ett bra anfallspar. I den andra halvleken kom 2–0 efter ett nytt samarbete dem emellan.

– Jag kom in från kanten och sköt. Målvakten räddade och Vilma kom på returen. Sedan blev det en retur till och då sköt jag in den, säger Stina Kägo Bragsjö.

Med Kägo Bragsjös andra mål fullbordades också slutresultatet. Tvåmålsskytten hyllades av sin tränare efter matchen.

– Det är kul att Stina kliver fram. Särskilt när vi får ”Natta” skadad tidigt i matchen. Jätteviktigt att hon gör två mål för oss, säger Jonas Karlsson.

Vimmerby dominerade matchen igenom och hade bud på många fler mål.

– Det känns som vi är närmare 3–0 än de är 2–1. De skapar inte några chanser på oss överhuvudtaget idag. Så det känns fullt rättvist.

Vad är den senaste rapporten på Nathalie Johanssons skada?

– Jag har inte mer information än att det handlar om knät. Men det kändes inte roligt, det gjorde det inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson