Här är glädjebeskedet – för ÅFF

Här kommer ett efterlängtat och positivt besked för Åtvidabergs FF: brasseanfallaren Luis Soares är klar för spel.

22 augusti 2019 10:31

Efter hemska sex raka (!) förluster har ÅFF hamnat allt mer skrynkligt till i division 1-fotbollen. Bara ett mål på de tre senaste matcherna vittnar också om de offensiva bekymren. Nu är förhoppningen att Luis Soares ska komma in och lyfta laget från botten.

Sena nyförvärvet har varit på plats på Kopparvallen under några veckor och efter klartecken från Migrationsverket är nu arbetstillståndet klart. Det innebär att han är spelklar i lördagens sällsynt viktiga hemmamöte med bottenkonkurrenten Eskilsminne och med största säkerhet kommer han att ges speltid direkt.

Från start i anfallet tillsammans med Dardan Mustafa?

Inte omöjligt.

Fast det är inget som Tor-Arne Fredheim, tränaren, vill prata om redan nu.

– Luis har varit här i två veckor och fått tid att acklimatisera sig och vänja sig vig vid tidsomställningen. Jag tycker det ser bättre och bättre ut för varje träning. Men man måste komma ihåg att det är först nu som jag kan börja titta på honom som en aktuell spelare, säger Fredheim till klubbens hemsida.

Luis Soares tränande med ÅFF redan i fjol och imponerade då. Då föll dock inte alla bitar på plats. Nu kommer han närmast från Boavista Sport Club och har kontrakt säsongen ut.

– Han är fysiskt stark med bra bollbehandling och skicklig passningsspelare. Han är en offensiv pjäs som blir ett välkommet tillskott. Vi har ju bara gjort ett mål på de senaste tre matcherna, så där hoppas jag han ska kunna vara med och bidra, säger Tor-Arne Fredheim.

ÅFF är just nu under nedflyttningsstrecket i den jämna division 1-tabellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten