Elvan: De har öppnat hösten bra

Här har vi en ny fotbollselva med spelarna som vi tycker gjort bra insatser. Det är också höstens första Veckans elva.

16 augusti 2019 06:45

Målvakt

Billy Enkoom: Kisa BK har fått en smakstart efter uppehållet. KBK har två raka vinster och har hållit nollan både mot Lotorp och Örtomta. Billy Enkoom vare mycket bra mot Lotorp.

Backar

Simon Larsson, Vimmerby IF:VIF föll i derbyt mot Högsby, men Larsson visade återigen att han är Vimmerbys genomgående bäste spelare 2019. Han håller alltid en hög nivå – och är en lagspelare som måste vara rena drömmen för alla tränare att ha i sitt lag i vår trakt. Är mittfältare nu, men vi placerar honom i backlinjen i vår lista.

Ola Lindblom, Gullringens GoIF: Gulsvart har jobbat sig upp från en nionde plats till en plats strax under toppen efter två höstvinster. Ola Lindblom är som alltid en viktig kugge i maskineriet och skänker Gullringen stor trygghet och stabilitet.

Anton Ljungberg, Hultsfreds FK: Stark debut av Högsbyförvärvet Anton Ljungberg. HFK "chockade" serieledande Västervik genom att plocka en pinne borta.

Mittfältare:

Fredric Carlsson, Södra Vi: SVIF har två klara segrar på kontot i höstupptakten. Unge Fredric Carlsson fick mycket beröm efter storvinsten mot Lojal.

Jesper Wärnehall, Gullringens GoIF:Den allsidige mittfältaren tar alltid jobbet och kämpar hårt för laget. Wärnehall kombinerar det med fin teknik och visade mot Myresjö också sin målfarlighet. Satte två strutar.

Rory Barraza, BK Boston: Bollskicklige Rory stod för en bra match när BoIF besegrades med uddamålet. Barraza har "känsliga" fötter och är en utmärkt passningsspelare och spelfördelare i mittens rike.

Emil Sjöqvist, HM IS: Med Emil Sjöqvist i laget vet man att man alltid får en hundra procentig arbetsinsats. Mot Fågelfors var hans två mål en bidragande orsak till att HM tog poäng för fjärde matchen i rad i division fem-fotbollen.

Anfallare:

Eric Karlström, Målilla GoIF: De rödvita har haft en tung period i division fem. Mot Fårbo i tisdags visade laget att de är på uppgång. Det symboliserade inte minst Eric Karlström. Han slet, sprang och kämpade som en furie matchen igenom.

Adrian Mathiasson, Södra Vi IF: Vilken start Adrian har fått på hösten. Han satte tre mot Rödsle – och följde upp med tre nya fullträffar mot Lojal. Södra Vi:s vindsnabbe vänstermittfältare är nu uppe i 13 mål den här säsongen.

Tom Nilsson, Hjorted/Totebo: Tom Nilsson visade målform när topplaget Hjorted/Totebo enkelt besegrade Horn/Hycklinge med 7–0. Nilsson svarade för tre mål och är uppe i tio mål totalt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin