Detaljen som kunde stoppat skadan

Nathalie Milton fick åka in till akuten på grund av ett blödande jack i huvudet efter en incident i matchen mot IFK Norrköping. Nu har prognosen kommit om hur pass allvarlig skadan är.

4 augusti 2019 13:23

– Det handlar om en lättare hjärnskakning, säger Vimmerby IF:s Nathalie Milton när VT/KP-sporten når henne under söndagen.

Hur mår du?

– Jodå, ett frisörbesök senare så. Nej, men det är ganska bra. Jag har fått sy tio stygn i huvudet, det sprack ganska så rejält. Jag trodde inte det kunde blöda så mycket som det gjorde, menar Milton.

Läkaren menade att då jacket var så pass djupt, kan det inte bara varit en "enkel" nickkollision.

– Läkaren trodde att det kan ha varit ett hårspänne som gått in i huvudet på mig.

Men det finns en detalj som kunde ha gjort att den allvarliga incidenten kanske aldrig skulle ha skett.

– Pappa berättade för mig att när situationen skedde var det avvaktande offside. Så om det hade varit den gamla offsideregeln hade spelet blåsts av innan incidenten. Det känns väldigt frustrerande och meningslöst.

Trots att det blödde kraftigt efter incidenten var Milton till en början fast besluten: hon skulle in på planen igen.

– Jag ville bara byta kläder och springa in igen, det stod ju bara 2–0 i matchen. Men så här i efterhand är det en himla tur att jag inte gick in. Det var idioti av mig att tänka så.

Förhoppningen är att Nathalie ska kunna medverka nästa lördag borta mot Onsala.

– Så länge huvudvärken har släppt ser jag inga problem med att spela. Men om jag mår som jag mår nu hade det inte gått. Men om jag är med kommer jag inte vilja hålla igen, så jag måste veta att det verkligen håller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren