"Det kan tillföras stora pengar"

Fortsatt spel i division 1 – då ska göras en rejäl satsning i Åtvidabergs FF. "Då kommer det att tillföras stora pengar", säger storsponsorn Per Lindqvist.

6 november 2018 07:00

3–2 i hemmamötet med Husqvarna i lördags var ett steg på vägen mot nytt kontrakt för ÅFF, som rest sig från ett minst sagt utsatt läge. Att Ängelholm, Kristianstad och Karlskrona förlorade på söndagen gjorde det ännu gynnsammare inför avslutningsomgången i helgen.

Nu kan det bli förlust med två mål borta mot Kristianstad och ändå inget kval. Risken för att åka ur direkt är redan avvärjd.

Planeringen inför 2019 är i gång – och den är inriktad på fortsatt spel i division 1.

– ÅFF ska spela i superettan. Inget snack om det, säger Per Lindqvist.

Åtvidabergsbon och storsponsorn har sedan i höstas hjälpt till med pengar för att rädda klassikerklubben och är nu i allra högsta grad inblandad i arbetet framåt. Inom kort, när divisionstillhörigheten är helt klar, väntar ett möte med delar av styrelsen för att lägga upp planerna.

Efter blytunga 2017 presenterade ÅFF ett underskott på nästan 4,7 miljoner kronor och ett negativt eget kapital på 2,8 miljoner. Läget har sedan dess förbättrats tack vare större sponsorbelopp och genom att något företag efterskänkt sin fordran på klubben.

– Det kan bli så att vi också behöver skjuta till en del till decemberlönerna, men vi kommer att klara ut det, säger Lindqvist.

Han är optimistisk och tror på ett bättre 2019.

– Blir det division 1 har ÅFF framtiden för sig. Då kommer det att tillföras stora pengar från sponsorer. Det har jag redan gjort klart med.

Större delen av spelartruppen har kontrakt som över minst nästa år. Det gäller exempelvis sena nyförvärvet Alem Plakalo, som gjort många viktiga mål under hösten.

– Ska han gå till någon annan klubb får de köpa loss honom, säger Lindqvist som också bekräftar att det efter sommarens misslyckande kommer att göras nya försök att värva spelare från Brasilien.

– Det spåret är fortfarande hett. Vi har kontinuerlig kontakt och målet är att ha två brassar på plats när serien startar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten