De ska driva padel i Motala

En lokal för padel har de letat länge efter. Nu har Roger Sköld, Emanuel Vardi och Fredrik Haglind hittat den i gamla fabrikslokaler i Motala.

26 november 2018 21:00

Kompistrion med förankring i Mantorp börjar nästa år driva Motala padelcenter i Luxor center. Planen är att det ska gå att spela i de gamla tv-fabrikslokalerna någon gång i vår, under första kvartalet 2019.

– Vi har letat lokal på flera orter. Nu har vi siktat in oss på Motala. Det finns inte tider i Linköping och många pendlar dit och spelar som det är nu, säger Roger Sköld.

Med pendeltågen och ny väg räknar trion bakom Motala padelcenter att den nya anläggningen, som ska bestå av fyra banor och intill-liggande shop och fik, ska ha ett upptagningsområde på 65 000 personer. Med Motala, Vadstena, Mjölby, Mantorp och Tranås inräknat.

Padel är populärt och ett seriespel som det finns i Linköping, där det finns elva serier med åtta lag i varje division, planeras att startas efter sommaren.

– Målet är att starta ungdomsverksamhet, att vi kan ha en instruktör på plats och att skolor kan vara här på dagarna. Det ska ju bli hundra fler timmar idrott i skolan nästa år, säger Emanuel Vardi.

380 kronor i timmen kommer det att kosta att spela, preliminärt. Det är ungefär det som det kostar i de flesta padelanläggningar.

Planer finns i Luxor center även för futsal/innebandy och brottning/boxning. Plus gym.

– Vi skulle kunna ha möjlighet att utöka med fler padelbanor, och även med squash om intresse finns. Gällande innebandy har vi diskussioner med Solfjäderstaden om att kunna ha ett flertal planer, vilket gör att man kan ha ungdomsturneringar, säger Roy Karlsson, vd på Luxora fastigheter.

Än är inte ny detaljplan eller bygglov klart för idrott i Luxor center. Men med kommunens avsiktsförklaring för aktiviteter i byggnaderna räknar Luxora fastigheter med att det blir klart i början av nästa år.

– Vi kan förbereda padelbanorna, men inte ta det i drift förrän bygglovet är klart, säger Roy Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa