De kan inte vara med i viktiga mötet

Nian mot tian i tabellen. Det vankas en viktig match i damettan för Vimmerby. De får göra det utan flera duktiga spelare. ”Nu får andra chansen att kliva fram istället”, säger Jonas Karlsson inför mötet mot Valinge-Derome.

17 maj 2019 17:30

Ni vet säkert att måldrottningen Nathalie Johansson skadade ena knäet i matchen mot Sjömarken i förra omgången. Det är inte klarlagt än hur pass allvarlig skadan är. Utöver Nathalie kan inte heller mittfältsmotorn Alicia Strand, Vilma Winqvist eller Frida Pöder medverka.

– Alicia får vila en vecka efter att ha fått lite känningar i sitt tidigare skadade knä. Vi tar inga risker. ”Natta” vet vi inte så mycket mer om än att hon ska besöka en specialist i Linköping snart. Prognosen är att det rör sig om en meniskskada, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Vi får avvakta och se vad som händer. Nu måste vi fokusera på nästa match och på det som vi kan påverka.

Och det är som sagt en viktig match som väntar på västkusten. Valinge ligger precis under nedflyttningsstrecket med tre poäng, VIF strax över med sex pinnar. Vid seger har Vimmerby skaffat sig ett hyfsat avstånd ner till dem.

– Jag har inte fått någon riktig bild av dem än, men jag ska försöka luska lite mer så att vi inte blir överrumplade. Vi har en bra träningsvecka bakom oss och det är roligt att se att de som är utanför A-laget har närmat sig och utvecklats, säger Jonas Karlsson.

Här är truppen mot Valinge: Elin Ryd - Nathalie Milton, Malin Söderlund, Greta Koponen, Moa Thorstensson - Andrea Lundgren - Mia Anspach, Anna Karlsson, Tilda Föghner, Mathilda Strömdahl - Stina Kägo Bragsjö. Övriga: Julia Rosin, Maja Allvin, Kujtese Rexha, Moa Nyström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa