Då gör brassarna debut i Åtvid

I början av nästa vecka ansluter Luis Soares och Paulo Vyctor till Åtvidaberg. "Jag hoppas att de kommer in med självförtroende", säger Rickard Johansson, tränaren.

4 augusti 2018 14:23

Det var i fredags som fotbollsbomben briserade på Kopparvallen när Sporten kunde avslöja krislagets jättesatsning för att rädda fortsatt spel i division 1. Tre nya spelare – ovannämnda brasseduo samt bosniske anfallaren Alem Plakalo – plockas in. Storsponsorn Per Lindqvist står för kostnaden och är dessutom beredd att bidra med miljonbelopp för att stärka ekonomin.

LÄS MER:ÅFF värvar brassar

Rickard Johansson har förstås funnits med i processen när det gäller de nya spelare, men inte alls varit drivande.

– Vi har varit helt överens om att offensiva spelare behövs, både för att få in spets och öka konkurrensen. Jag har sett en del klipp på brassarna och allra mest av Soares. Det finns alltid en osäkerhetsfaktor och man ska ha klart för sig att anpassningen kan ta viss tid, men det ser spännande ut.

– Inte minst är de helt oförstörda av en tuff vårsäsong och jag hoppas att de kommer in med självförtroende. Det kan ge oss en positiv effekt, säger ÅFF-tränaren och bekräftar uppgifterna att det också kan bli tal om någon defensiv förstärkning.

Plakalo, som värvas från Åmål i division 3, är redan på plats, medan Soares och Vyctor landar i början av nästa vecka och alla tre kommer att ges speltid i träningsmötet med Sandviken kommande helg.

– Det blir en kamp mot klockan för att få alla papper klara till seriestart (mot Tvååker 19 augusti), men jag hoppas att det löser sig, säger Johansson.

LÄS MER:Beredd att satsa miljoner i ÅFF

Däremot är det något osäkert vad som händer med fransmannen Yves Nyami som värvades för några veckor sedan.

– Vi får se vad som händer där. De spelare som vi tar in ska helst vara startspelare och efter att ha sett honom under några veckor upplever jag inte att han är där just nu, säger Rickard Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten