Ännu en spelare kan lämna VIF

Först backen och nyckelspelaren Oskar Bergman. Nu kan VT/KP-sporten avslöja att ytterligare en spelare kan vara på väg bort från Vimmerby IF.

18 juli 2019 19:30

Under onsdagen kunde vi avslöja att Vimmerby IF:s Oskar Bergman kan vara på väg att lämna Vimmerby IF till hösten på grund av studier i Lund.

Enligt uppgifter till VT/KP-sporten var det ytterligare två spelare som kunde vara på väg bort – och nu är det bekräftat vem den andre är.

Det är nyförvärvet till den här säsongen Daniel Gorges som kan ha gjort sitt i Vimmerbytröjan efter en kort sejour i klubben.

– Det stämmer. Jag berättade för alla efter sista matchen mot Tord att jag skulle lämna, säger Daniel Gorges till VT/KP-sporten.

Varför är du på väg bort från Vimmerby?

– Det är inte värt att pendla mellan Linköping och Vimmerby när jag inte får någon speltid. Jag hade inte haft några problem med avståndet om jag bara fått spela mer, menar Daniel Gorges.

Nu är Gorges i full jakt på att hitta en ny klubb.

– Jag har stora ambitioner och om jag ska utvecklas måste jag vara på planen. Jag har kommit överens med "JC" (Johan Carlsson) och David (Lindgren) att de kommer acceptera en övergång till en ny klubb för mig.

Vimmerby IF:s David Lindgren bekräftar att de kommer släppa Gorges om han hittar en ny klubbadress.

– Vi har full förståelse för Daniel och förstår hans avsikt att flytta närmare Linköping, säger David Lindgren.

Gorges vill poängtera att han trivts i Vimmerby som klubb.

– Jag har absolut inget emot någon spelare, tränare, ledare eller någon annan i föreningen. Utan det här beslutet handlar enbart om att jag vill få fart på min utveckling igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karl Edgren