ÅFF-målvakten missar genrepet

Fem tänkta startspelare är småskadade och spelar inte i genrepet. Det är lite oroligt i Åtvidabergs FF inför seriestarten.

29 mars 2019 13:45

– Det känns inte optimalt och det är oroväckande, men vi tar inga risker, så andra spelare får spela, säger ÅFF-tränaren Rickard Johansson.

Åtvidaberg startar söderettan lördagen den 6 april borta mot Eskilsminne i Helsingborg. Före det ska två matcher avverkas.

ÅFF möter division 1-kollegan Rynninge i ett genrep i Örebro nu på lördagen, avspark klockan 14. Sedan är det match i Östgötacupens slutspel på onsdag, mot Hjulsbros division 4-lag på Pema arena i Linköping.

Till genrepet vilar ÅFF målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson som har känning av den sträckning i låret han fick i träningsmatchen mot IFK Norrköping för en månad sedan.

– Vi får hoppas att han är klar till premiären, säger Rickard Johansson.

Nyförvärvet Martin Lucena står i stället mot Rynninge.

Saknas i genrepet gör också viktiga spelare som Dardan Mustafa, stukning, Max Olsson, höftböjarproblem, Zev Taublieb, sträckning, och Daniel Rambin, som är krasslig.

Spelar gör bland andra Alem Plakalo, fjolårets succéman på hösten, framåt och Jesper Beurling i en ny roll på det centrala mittfältet.

Förhoppningen är att alla de småskadade spelarna ska kunna vara tillgängliga till premiären.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa