ÅFF kan göra klipp på Marklund

Åtvidabergs FF är överens med Kongsvinger om övergången för Simon Marklund – och kan göra ett klipp om talangens säljs vidare.

29 mars 2019 18:00

LÄS OCKSÅ: ÅFF-målvakten missar genrepet

Efter flera år på Kopparvallen lämnade juniorlandslagsmeriterade Simon Marklund (allsvensk debut redan som 16-åring!) ÅFF efter förra säsongen och skrev för några veckor sedan på för Kongsvinger i norska andradivisionen.

Med tanke på att kontraktet gått ut var det inte aktuellt med någon regelrätt övergångssumma, men däremot ska Kongsvinger betala så kallat utbildningsbidrag, som med tanke på ålder och meriter var högt.

Nu har klubbarna kommit överens om en lägre summa – mot att ÅFF fick en klausul om en viss procent av köpeskillingen vid eventuell vidareförsäljning från Norge.

ÅFF-ordföranden Ingvar Gustavsson vill inte nämna några exakta summor, men bekräftar för Sporten att klubbarna nått en överenskommelse.

– Vi vill inte låsa någon spelare och nu känner vi att både vi och Kongsvinger är nöjda. Det är inte heller omöjligt att Simon någon gång kommer tillbaka till oss. Sen vet man ju inte om det blir aktuellt med vidareförsäljning, men om det blir så vet vi att vi har rätt till en del av de pengarna, säger Gustavsson.

Efter klubbarnas diskussioner har man också kommit överens om att verka för ett framtida samarbete. Exakt på vilket sätt är dock inte klart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten