Författaren Anna Sjödin är effektivitetstränare med över tjugo års praktisk erfarenhet. Fokus ligger på att vara med i de anställdas jobbvardag och skapa en beteendeförändring hos dem. Det handlar mycket om att de ska förstå sina egna ovanor och uppskjutarbeteenden.

"Jag träffar så många människor som springer och ändå inte hinner. Många tror att effektivitet handlar om att jobba fortare. Men det handlar inte om hastighet, utan om att stanna upp, ta ut rätt riktning och nå målen med minsta möjliga ansträngning."

Boken har fokus på olika praktiska lösningar kring hur du kan tänka och göra för att förenkla vardagen, helt utan pekpinnar. Det är summan av små förändringar över tid som ger stor effekt i längden.
En av de viktigaste sakerna som Anna poängterar är att avsätta regelbunden tid för planering och pauser.

"Reflektion är som mentala armhävningar, de ger fokus och minskad stress. Det går att vara både effektiv och lugn och jag hoppas att fler får lära sig det", säger Anna.

OM FÖRFATTAREN
Anna Sjödin är effektivitetstränare och driver sedan 2007 företaget Leanway AB i Kävlinge. Hon jobbar bland annat med Region Skåne, Ikea och Peab.

OM FÖRLAGET
Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett femtiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på https://egetforlag.se/press