I juli månad blev ökningen blev 6 % mot föregående år. Totalt blev antalet passagerare 13.045 st. Swedavias 10 flygplatser hade som referens en ökning med 1 % mot 2017 samma månad. Under perioden januari till juli är ökningen 10.051 resenärer till totalt 65.390 st vilket motsvarar 18%.

Även under Juli månad fortsatte passagerarantalet att öka på Norrköping Airport. Ökningen blev 6 % till 13.045 passagerare. Med tanke på det varma sommarvädret i Sverige och den svagare kronan mot Euron är ökningen anmärkningsvärd. Swedavias 10 flygplatser som referens hade en ökning med 1% mot 2017.

Under perioden januari - juli har passagerarantalet på Norrköping Airport ökat med 10.051 st till 65.390 resenärer, vilket motsvarar 18%.

- Det ska erkännas att vi var lite oroliga för hur utvecklingen skulle bli med en sån här tropisk sommar, men värdet av att komma utomlands är uppenbarligen mycket större än bara sol och bad, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport.

- Nu har vi haft en ökning under sex av sju månader och vi går mot en period med mycket resande, så det mesta talar för att ökningen kommer att fortsätta. Dessutom får Münchenlinjen med BMI/Lufthansa upp till två avgångar om dagen igen fr o m 20 augusti och det talar också för att både privat och affärsresandet kommer att fortsätta öka, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson.