Norrköpings Handelsgala som anordnas för åttonde året i rad går av stapeln nu på fredag. Norrköping Handel som är arrangör av galan har i år satsat på en heldagsupplevelse.

- Ja vi vill ge handeln en heldag med start klockan 8 då vi håller ett frukostseminarium i Hemerycksalen i Louis De Geer,
säger Kenneth Malmberg, medlem av styrgruppen för Handesgalan. Kritikerrosade Erik Thyrell håller sitt "Våga tänka stort"-föredrag.
Bland andra får åhörarna även lyssna till Pernilla Tellberger från Lundbergs som kommer att ge deras syn på handelstrender. Det blir en spännande morgon fortsätter Malmberg.

-På själva galan blir det magiskt, det kan vi lova, fyller Emil Colldin i, även han styrgruppsmedlem. Caroline Ravn som är årets konferencier är även magiker.
Som en av världens få kvinnliga magiker är hon eftertraktad såväl i Sverige som internationellt, fortsätter Colldin. -Vi är mycket stolta att kunna presentera Caroline för våra gäster.

År efter år fyller galan Flygeln med ca 500 gäster. Hur kan det var så att intresset är intakt.
Vi frågar Annelie Thyrén, medlem i styrgruppen för galan. - Handelsgalan är festernas fest för alla som arbetar inom handeln i Norrköping.
Som kommunens andra största arbetsgivare är det viktigt att vi syns och att vi lyfter våra medarbetare. På längre sikt hoppas vi på en starkare handel och ett attraktivare yrke, fortsätter Thyrén.

Att Handelsgalan engagerar ser man inte minst på antalet personer som röstar. -Vi sätter rekord i år igen, i dags läge (fredag 2/11) är det över 10.000 röster som inkommit, stoltserar Emil Colldin.
En orsak kan vara att galan i år har infört två nya kategorier- Årets Livsmedelsbutik och Årets E-handelsbutik. – Norrköping Handel värnar om all handel i kommunen, medger Kenneth Malmberg. – Då måste vi kunna omforma och anpassa galan. Utöver dessa två kategorier finner vi årets butik, årets butikssäljare, årets ledare, årets nykomling,Norrköpings Tidningars hederspris och kommunens Let´s Createpris.