Jubel när checkar delades ut till föreningar

13 september 2019 12:26
Det jublades när checkar delades ut till de 26 föreningar i Kinda och Ydre kommuner som beviljats bidrag från Kinda-Ydre Sparbanks utvecklingsfond – Idéfonden.

Vilket härligt och glädjefyllt pengaregn för föreningslivet. De 26 "vinnarna" får tillsammans dela på 1,8 miljoner kronor. Största beloppet fick Torpa AIS, en check på 200 000 kronor.

– Varje krona som delas ut från Idéfonden blir värd mycket för bygden. Vi är givetvis väldigt glada för det stora belopp vi får, och som ska användas till att rusta upp en tennisbana och anlägga en ny boulebana. Vi vill vara en positiv kraft i samhället och bidra till en meningsfull vardag för både yngre och äldre, säger Jonathan Samuelsson, vice ordförande i Torpa AIS.

Representanter för föreningarna samlades i torsdags kväll för en gemensam träff på Kinda-Ydre Sparbank. Under festliga former delades symboliska checkar ut med respektive belopp som fördelats för de projekt som ska genomföras framöver.

– Det känns fantastiskt att på detta vis kunna tillföra positiv energi och skapa möjlighet för utveckling av bygden. I händerna på idérika och entusiastiska människor kommer de totalt 1,8 miljonerna i Idéfonden leda till att ett betydande antal projekt förverkligas i Kinda och Ydre. Det kommer att leda till både förnyelse och förändring på ett mycket positivt sätt, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

De beviljade projekten är jämnt utspridda i Kinda och Ydre kommuner. Fördelningen har gjorts av fondkommittén, med representanter för den lokala sparbankens huvudmän, styrelse och medarbetare. De projekt som får pengar handlar till stor del om att utveckla ideella verksamheter och dess anläggningar. Fondpengarna delas ut i samband med att projekten genomförs.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Holgersson Information AB