Sparbankskalaset – en Vadstenafest för alla!

Bank och stadsfest? Visst hör det ihop! I alla fall i Vadstena. Lördagen den 20 augusti arrangeras nämligen Sparbankskalaset – en festlig familjedag i Vadstena för alla som vill vara med.

Pressmeddelanden 17 augusti 2022 16:10
Det här är ett pressmeddelande. Texten är inskickad av företaget.

– Vi hoppas att det kommer massor med folk. Sparbankskalaset är den första större Vadstenafest som vi arrangerar sedan pandemins restriktioner släppt. Folk vill träffas och ha trevligt tillsammans. Att vara en personlig och nära bank är ju vårt signum. Vi återgår till att arrangera lokala evenemang och kommer att göra det i stor omfattning, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Sparbankskalaset i Vadstena bjuder på en mängd happenings för både stora och små utmed Storgatan, på torgen och i Hamnparken. I samarbete med ett tiotal lokala föreningar arrangeras en mängd olika aktiviteter, vilket är upp till var och en av föreningarna att utforma. Det bjuds på fika och fiskdamm och alla barn som vill får åka en tur med rundturståget som stannar vid både Rådhustorget och Vadstena Gamla Teater.

Från en uppbyggd scen på Rådhustorget serveras underhållning av flera lokala artister, för såväl barn som vuxna. Festligheterna pågår under hela lördagen, från förmiddag till sena kvällen då ”Värsta Bästa Bandet” avslutar på bästa sätt.

– Vi gör det här för Vadstena, för att både invånare och lokala butiker och näringsliv ska ha glädje och nytta av det. Vi delar med oss av det vi kan för att ha en levande bygd. Det är en självklar inriktning i vårt breda samhällsengagemang, säger Mikael Engdahl.


Ämnen du kan följa